Lucas & Arthur Jussen

‘In korte tijd zijn de broertjes Jussen uitgegroeid tot de gebroeders Jussen: van vertederende wonderkinderen tot volwassen musici’, schreef Frits van der Waa afgelopen juli in De Volkskrant. En zo is het. Lucas Jussen is pas 24 en zijn jongere broer Arthur 20, maar beide heren hebben nu al een curriculum vitae waar je u tegen zegt.

Sinds Lucas in 2001 doordrong tot de finale van de Rotterdamse Piano Driedaagse en Arthur tijdens het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent in 2004 werd gekozen tot ‘Jong muziektalent van het jaar’, hebben de carrières van beide pianobroers een hoge vlucht genomen. Inmiddels stonden ze met nagenoeg alle Nederlandse orkesten en tal van internationale orkesten op het podium. Ook werkten ze samen met befaamde dirigenten als Jaap van Zweden en vermaarde musici als de Chinese sterpianist Lang Lang. Zowel als duo als solist worden Lucas en Arthur door pers en publiek geprezen.

De heren zijn kind aan huis in het Utrechtse TivoliVredenburg, maar stonden nooit eerder op de Nacht van de Poëzie. Op 16 september maken zij – ieder op een eigen vleugel – hun debuut op het poëziespektakel.

Terug naar overzicht