ISH Dance Collective

Een duet van Dez Maarsen met zijn Flatland BMX en breakdancer Denden Karadeniz. Dat is urban art in het theater met ISH Dance Collective tijdens de 35ste Nacht van de Poëzie. Het gaat over de alles goedmakende secondes waarin die ingewikkelde trick eindelijk lukt. Over de totale focus, extase en het gevoel van grenzeloze vrijheid van een flatland BMX’er en een breakdancer.

Sinds 2000 verbindt ISH mensen door hen te verrassen. Skills van de straat gaan de verbinding aan met gevestigde kunstvormen. Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, demo’s en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen. Of het nu een kruising tussen hiphop en ballet is of een samensmelting van freestyle BMX en klassieke muziek: ISH gelooft niet in grenzen.

‘Indrukwekkend puur. Ze kaatsen met hun energie en met die van het publiek’ stond er afgelopen augustus in de Volkskrant na het spectaculaire optreden van ISH op Lowlands. Dat belooft veel goeds voor het optreden van Dez Maarsen en Denden Karadeniz tijdens de Nacht!

Terug naar overzicht