Nieuws

1ste vijf dichtersnamen én Nachtregel 2016 bekend

'Voeten, ontsnapt uit een slaaploze nacht'

Enquist_%c2%a9_bert_nienhuis
Anna Enquist (c) Bert Nienhuis

Anna Enquist, Charles Ducal, Anne Vegter, Joke van Leeuwen en Charlotte Van den Broeck zijn als eerste namen toegevoegd aan de line-up van de 34ste Nacht van de Poëzie. Zaterdag 17 september betreden zij het podium van de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Weet je nu al dat je dit niet wilt missen? Bestel dan vóór 23 mei kaarten en krijg 3 poëtische ansichtkaarten cadeau!

Klik hier voor alle informatie rond kaartverkoop

De eerste Nachtdichters 2016 zijn:

Charlotte Van den Broeck
Charles Ducal
Anna Enquist
Joke van Leeuwen
Anne Vegter

Meer dichtersnamen én de entr’actes worden de komende maanden bekendgemaakt. Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Drie poëtische ansichtkaarten cadeau
Jaarlijks kiest de redactie, bestaande uit Ingmar Heytze en presentatoren Ester Naomi Perquin en Piet Piryns, een regel als motto voor de Nacht van de Poëzie. Dit jaar viel de keuze op ‘Voeten, ontsnapt uit een slaaploze nacht’ van de Vlaamse dichter Charles Ducal die tevens optreedt tijdens de 34ste Nacht van de Poëzie. De regel is afkomstig uit het gedicht ‘Wed’, oorspronkelijk gepubliceerd in de bundel Moedertaal (1994, Atlas). De Utrechtse vormgever Lucas van Hapert maakte een door deze Nachtregel geïnspireerde set poëtische ansichtkaarten. Alle vroege beslissers die vóór 23 mei a.s. bestellen, krijgen deze set kaarten cadeau.

Let op: we versturen de ansichtkaarten niet meteen op, maar zo snel mogelijk na 23 mei.

Geplaatst op 10 mei 2016 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht