Nieuws

Exclusief optreden Asaf Avidan op de 34ste 'Nacht'!

Unnamed_(3)

De Israëlische singer-songwriter Asaf Avidan treedt 17 september op tijdens de 34ste Nacht van de Poëzie in Utrecht. Twintig miljoen keer werd zijn wereldhit ‘Reckoning song (One Day)’ op YouTube beluisterd. De clubremix zelfs 182 miljoen keer! Avidan komt exclusief voor De Nacht van de Poëzie naar Nederland voordat hij start met zijn Europese tour.

Klik hier voor kaartverkoop

Muzikale openhartoperatie
Zijn rauwe, hypnotiserende stem, die ergens zweeft tussen Janis Joplin, Robert Plant en Jeff Buckley, maakt van Asaf Avidan een unicum in de huidige folk/rock scene. Sinds de remix van ‘The Reckoning Song’ wekenlang de internationale hitlijsten domineerde, verschenen meerdere albums en tourde Avidan de hele wereld over met zijn indrukwekkende solo-performance. Het ene instrument na het andere loopt hij tot één grote hypnotiserende combinatie van folk, jazz, bluesrock en elektronische invloeden: een muzikale openhartoperatie waarin Avidan zijn ziel en zaligheid blootlegt.

Ook bevestigd als entr’acte: de Spaanse Tuna Aparejadores de Granada!

De traditie van de Spaanse Tuna’s gaat terug tot in de vroege middeleeuwen: studenten trokken van leermeester tot leermeester en maakten muziek in ruil voor eten en een dak boven hun hoofd. Nog altijd hebben vrijwel alle Spaanse universiteiten één of meerdere Tuna-groepen en met grote regelmaat ‘strijden’ ze tijdens speciale festivals tegen elkaar in traditionele kleding met vlaggen, capes en linten. Dit kleurrijke spektakel strijkt in september neer in Eindhoven. Tijdens de Nacht van de Poëzie reizen de Tuna Aparejadores de Granada nog iets verder door en hullen de Grote Zaal van TivoliVredenburg voor even in Spaanse kleuren.

Geplaatst op 7 september 2016 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht