Nieuws

Bomvolle rondgangen

Mkn.190915.1685
(c) Michael Kooren

Ook de traditionele boekenmarkt verrijst weer in de rondgangen om de Grote Zaal. Even genoeg van de poëzie? Geen ramp: schrijvers, uitgevers en andere literatuurliefhebbers verwelkomen je graag met spiksplinternieuwe poëzie, literaire tatoeages, portretgedichten en heel veel meer.

Klik hier voor kaartverkoop

Zie hieronder de plattegrond met alle deelnemers aan de markt + enkele tips!

Neem de Nacht mee naar huis! Onze vormgever Lucas van Hapert maakte van het prachtige campagnebeeld een kleine oplage zeefdrukken (op z’n eigen zeefdrukpers). Een buitenkansje, want alleen tijdens de ‘Nacht’ te koop in de informatiestand van Het Literatuurhuis.

Altijd al een gedicht speciaal voor of op jou geschreven willen hebben? Zoek dan naar de portretdichters van De Lettervlucht en de literaire tatoeageshop. Beide zijn te vinden in de rondgangen om de Grote Zaal.

PLINT staat op de markt met een vooruitblik op het kersverse tijdschrift DICHTER. (verschijnt 5 oktober): meer dan 75 gedichten, speciaal geschreven voor DICHTER. door meer dan 25 kinderdichters in een schriftje van bijna 100 bladzijdes.

Het Utrechts Dichtersgilde is present met (een deel van) de tentoonstelling ‘Our Stories’: stadsdichters ontmoetten vluchtelingen en maakten prachtig geïllustreerde gedichten bij hun verhalen.

Ruben van Gogh schreef in de serie ‘Nachtgedichten’ van Antiquariaat Hinderickx & Winderickx het tweede deel (het eerste deel was vorig jaar van Ingmar Heytze). Tussen 22.00 en 22.30 signeert hij het speciaal voor de ‘Nacht’ geschreven en op een handpers gedrukte gedicht, wees er snel bij!

Uitgeverij crU presenteert rond 21.30 de nieuwe bundel van de Vlaamse dichter Sven Staelens: m.n.m’’l is een unieke combinatie van het pwoermd, het éénwoordgedicht, en visuele poëzie waar maar één woord voor is: staelinisme.

Geplaatst op 13 september 2016 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht