Nieuws

Nieuw werk van Dimitri Verhulst, Alexis de Roode en Simone Atangana Bekono op de 35ste Nacht van de Poëzie

Dimitri_verhulst_%c2%a9_fjodor_buis
Dimitri Verhulst © Fjodor Buis

Dimitri Verhulst, Alexis de Roode en Simone Atangana Bekono maken samen met Frank Koenegracht, Abdelkader Benali en Jan Boerstoel hun opwachting tijdens de 35ste Nacht van de Poëzie op zaterdag 16 september in TivoliVredenburg in Utrecht.

Er zal veel nieuw werk te horen zijn op de jubileumeditie van de Nacht. Van Dimitri Verhulst verschijnt op 12 september, pal aan de vooravond van de Nacht, de nieuwe bundel Stoppen met roken in 87 gedichten. Met deze bundel is Verhulst na ruim 15 jaar terug als dichter. Van Alexis de Roode verscheen eerder dit jaar ook nieuw werk; hij draagt tijdens de Nacht voor uit Een steen openvouwen. En dan is er nog de jonge debutant Simone Atangana Bekono (1991). Zij studeerde in 2016 af met de zeer persoonlijke dichtbundel getiteld Hoe de eerste vonken zichtbaar waren, waarin ze de invloed bestudeert die de Westerse cultuur op haar heeft als Nederlands-Kameroense vrouw.

Ook Frank Koenegracht, Abdelkader Benali en Jan Boerstoel staan dit jaar op het podium tijdens de nachtelijke poëziemarathon in TivoliVredenburg. Eerder al werd bekend gemaakt dat Antjie Krog, Neeltje Maria Min, Jonathan Griffioen, Bart Moeyaert en Cees Nooteboom meedoen aan de jubileumeditie van de Nacht van de Poëzie. Meer namen van dichters en entr’actes volgen de komende maanden.

Klik hier om kaarten te kopen

Geplaatst op 21 juni 2017 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht