Nieuws

36ste Nacht van de Poëzie in 2018

Nacht18_kooren
Abdelkader Benali © Michael Kooren

De datum van de 36ste Nacht van de Poëzie is bekend! Op zaterdag 29 september 2018 barst het grootste poëzie-evenement van Nederland weer los in TivoliVredenburg in Utrecht. De presentatie ligt als vanouds in handen van het duo Piet Piryns en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

Tijdens een avondvullend programma wisselen de beste Nederlandstalige dichters elkaar af op het fenomenale podium van de Grote Zaal. Tussendoor zorgen muzikale en theatrale entr’actes voor een aaneenschakeling van amusement: de Nacht om 20.00 uur en eindigt meestal tegen 03.00 uur in de ochtend. De voorverkoop van de 36e editie start in het voorjaar van 2018 via TivoliVredenburg.

In 2017 beklommen 19 dichters het podium van de jubileumeditie van de Nacht van de Poëzie. Onder anderen Cees Nooteboom, Antji Krog, Bart Moeyaert, Dimitri Verhulst en Neeltje Maria Min waren van de partij. Glen Hansard, Brigitte Kaandorp en ISH Dance Collective vormden drie van de zeven entr’actes. De aftermovie van deze 35e editie van de Nacht van de Poëzie is hier te bekijken.

Geplaatst op 30 november 2017 door Het Literatuurhuis

Terug naar overzicht