KinderNacht van de PoëzieDe jaarlijkse Nacht van de Poëzie wordt dit jaar uitgebreid met een ‘KinderNacht’. Op de middag voorafgaand aan de ‘grote’ Nacht kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun ouders, familie en vriendjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar griezelige gedichten en raadselachtige rijmpjes.

Bekende dichters Koos Meinderts, Diet Groothuis, Jaap Robben en Bart Moeyaert zullen gedichten voorlezen en vertellen over hun grootste angsten. Kinderboekenboeken-schrijfster en Gouden Griffelwinnaar Bibi Dumon Tak debuteert op de KinderNacht als dichter en kinderdichter Jacco Hage laat een zelfgeschreven gedicht horen. De middag wordt afgesloten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

De middag wordt gepresenteerd door Drama Koningin Babs Gons. Tijdens het programma zijn er twee cartoon jockeys aan het werk: tekenaars Flo de Goede en Ckoe toveren live tekeningen op een groot scherm bij de gesproken gedichten. Ook zorgt saxofonist Christiaan van der Weij samen met het publiek voor muziek bij de gedichten én wordt iedereen uitgedaagd om zelf een paar dichtregels te schrijven bij de cartoons die Flo en Ckoe op het scherm laten zien.

Kortom: een afwisselend programma vol poëzie, cartoons en muziek waarbij je niet stil kunt blijven zitten. Kom vooral op tijd, want voor aanvang van het programma is er van alles te doen in de foyer: er is een silent poetrydisco, je kunt een gloeiworm met echt werkend lampje knutselen, of muziek schrijven met saxofonist Christiaan van der Weij.

De Kindernacht wordt georganiseerd samen met DICHTER, het tijdschrift voor jeugdpoëzie van uitgeverij Plint en mede mogelijk gemaakt door het Fentener van Vlissingen Fonds.

KinderNacht van de Poëzie
Zaterdag 16 september 2017
15.00-16.15 uur: KinderNacht
14.15-15.00 uur & 16.15-16.45 uur: doe-activiteiten
TivoliVredenburg, Utrecht
Toegang: €7,50 (excl. servicekosten)
Voor alle poëziefans vanaf 6 jaar!

De dichters: