KinderNacht van de PoëzieDe jaarlijkse Nacht van de Poëzie werd in 2017 uitgebreid met een ‘KinderNacht’. Op de middag voorafgaand aan de ‘grote’ Nacht konden kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun ouders, familie en vriendjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar griezelige gedichten en raadselachtige rijmpjes.

Zie hier voor kaartverkoop KinderNacht 2018.

Bekende dichters Koos Meinderts, Diet Groothuis, Jaap Robben en Bart Moeyaert lazen gedichten voor en vertelden over hun grootste angsten. Kinderboekenboeken-schrijfster en Gouden Griffelwinnaar Bibi Dumon Tak debuteerde op de KinderNacht als dichter en kinderdichter Jacco Hage liet twee zelfgeschreven gedicht horen. De middag werd afgesloten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

De KinderNacht van de Poëzie werd gepresenteerd door Babs Gons. Tijdens het programma waren er twee cartoon jockeys: tekenaars Flo de Goede en Ckoe toverden live tekeningen op een groot scherm bij de gesproken gedichten. Saxofonist Christiaan van der Weij zorgde samen met het publiek voor muziek bij de gedichten.

Kortom: een afwisselende middag vol poëzie, cartoons en muziek. Voor aanvang en na afloop van het programma was er van alles te doen in de foyer: er was een silent poetrydisco, je kon een gloeiworm met echt werkend lampje knutselen, of muziek schrijven met saxofonist Christiaan van der Weij.

KinderNacht van de Poëzie
Zaterdag 29 september 2018
12.45-15.00 uur: KinderNacht
TivoliVredenburg, Utrecht
Voor alle poëziefans vanaf 6 jaar!

De Kindernacht 2017 werd georganiseerd samen met DICHTER, het tijdschrift voor jeugdpoëzie van uitgeverij Plint en mede mogelijk gemaakt door het Fentener van Vlissingen Fonds.

Aftermovie KinderNacht van de Poëzie 2017: