Puzzling Poetry

Al puzzelend poëzie doorgronden

Puzzlingpoetry

Het grootste gevaar voor een gedicht is dat je het leest. Waarom? Lezen is een automatisme. Een gedicht heeft ritme. Een gedicht speelt met klank en taal. Een gedicht verwijst, verbindt, heeft gestapelde betekenissen. Hoe zorg je dat je een gedicht niet leest, maar verinnerlijkt en doorgrondt? Door het zelf op te bouwen met ‘Puzzling Poetry’.

Puzzling Poetry is een verslavende game die je helpt om poëzie al puzzelend te doorgronden. De app is ontwikkeld door Studio Louter en dichter Lucas Hirsch en bevat werk van Remco Campert, Ruth Lasters, Miriam Van hee en Lucas Hirsch zelf. De app is beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels.

Speel de game tijdens de Nacht van de Poëzie in de rondgang van de Grote Zaal! Dichter Lucas Hirsch is er zelf bij en moedigt je aan om de gedichten als puzzels in elkaar te schuiven. Nu al nieuwsgierig naar Puzzling Poetry? Download de app gratis via http://apple.co/2e3JU7k (iOS) of http://bit.ly/2eiEALL (Android)

De game is ontwikkeld in het kader van het Vlaams-Nederlandse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse 2016 en financieel mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds.