Met scholieren naar de 35ste Nacht

Bent u docent en denkt u erover om De Nacht met scholieren te bezoeken? Dan kunt u gebruikmaken van het speciale scholierentarief van 10 euro. Ook denken we met u mee over mogelijkheden om De Nacht te integreren in het lespakket. Bijvoorbeeld:

  • De Nacht aangrijpen om het verschil tussen poëzie op het podium en op papier te illustreren. (zie hieronder voor video’s van alle dichtersoptredens van vorig jaar)
  • Leerlingen op De Nacht de functie van ‘razende reporter’ toekennen door ze te laten vloggen of schrijven over hun ervaringen. De beste resultaten delen we graag via onze social media en website.

Mocht u mee willen doen, neem dan contact op met Lavinia Suij (lavinia[at]hetliteratuurhuis.nl of via 030 – 231 83 76.). We kunnen dan vast globale afspraken maken en flyers e.a. uitdeelmateriaal opsturen. Vervolgens is het fijn als u uiterlijk maandag 11 september het aantal leerlingen dat deelneemt, doorgeeft.

“In september zijn wij met twintig leerlingen van naar de Nacht van de Poëzie geweest. Voor alle leerlingen was het de eerste keer dat zij naar poëzie gingen luisteren. Ze dachten aanvankelijk de entr’actes het leukste te vinden, maar tegen vier uur in de ochtend waren ze vooral onder de indruk van de voordrachten van onder anderen Jules Deelder, Ilja Leonard Pfeiffer en Charlotte Van den Broek die de taal echt tot leven brachten.
Het was een betoverende nacht.”

— Marian Kleverkamp, de Werkplaats Kindergemeenschap uit Bilthoven

Cultuurkaartacceptant
Het Literatuurhuis, organisator van o.a. de Nacht van de Poëzie, is acceptant van de Cultuurkaart. Het is daarnaast ook mogelijk om middels factuur of contant op de avond zelf te betalen. Per groep van ±20 leerlingen kunnen ook 1-2 begeleidende docenten mee tegen het tarief van €10.

Goed om te weten: de ‘Nacht’ duurt van 20.00 tot ±03.00, maar het is geen standaard van A tot Z-programma: het evenement kent doorlopend een vrije inloop dus bezoekers, en ook leerlingen die eerder naar huis willen/moeten, zijn vrij om te komen en te gaan wanneer ze willen. Zie hier voor het dichtersprogramma tot nu toeBEELDMATERIAAL VOOR IN DE LES

Bekijk hier het filmverslag van de 34ste Nacht van de Poëzie:
Bekijk hieronder alle dichtersoptredens van vorig jaar via de VPRO