foto © Annaleen Louwes

Adriaan van Dis en de band KOFFIE op de Nacht

19 september 2019

Adriaan van Dis en de band KOFFIE zijn de laatste toevoegingen aan de line-up van de Nacht van de Poëzie. Van Dis brengt een selectie van zijn favoriete Zuid-Afrikaanse gedichten en vervangt daarmee Breyten Breytenbach die zijn optreden door onvoorziene omstandigheden helaas heeft moeten annuleren. De Nacht wordt dit jaar afgesloten door de band KOFFIE. De Nacht van de Poëzie vindt plaats op zaterdag 28 september in TivoliVredenburg.

Adriaan van Dis publiceerde meerdere romans, verhalen en essays over Afrika. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Goede Hoop in het Rijksmuseum in 2017 werden In Afrika, Het beloofde landen Tikkop samen met een aantal essays gebundeld onder de titel De Zuid-Afrika boeken (Atlas Contact). Voor de VPRO maakte hij een serie waarvoor hij twee maanden lang door zuidelijk Afrika reisde. Op de Nacht van de Poëzie leest hij een aantal van zijn favoriete Zuid-Afrikaanse gedichten, waaronder werk van onder andere Elisabeth Eybers, Antjie Krog en natuurlijk Breyten Breytenbach.

De band KOFFIE bouwde sinds 2013 een festivalreputatie op met hun vermaarde afrobeat-grooves en improvisaties.  Van North Sea Jazz en Zwarte Cross tot internationale festivals: KOFFIE bewees zich als een gangmaker die de werelden van pop- en jazzmuziek samenbrengt. Dit jaar sluit de band de Nacht af.

Line-up van dichters en entr’actes compleet

De namen van achttien dichters werden eerder al bekendgemaakt. Onder meer Lévi Weemoedt, Hagar Peeters, Asha Karami, Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze, H.C. ten Berge, Tom Lanoye en Babs Gons treden op tijdens de Nacht. De band KOFFIE maakt de line-up van entr’acties compleet.Ook de legendarische Ierse zanger Gilbert O’Sullivan, zangeres en muzikant Eefje de Visser, cabaretduo Yentl en de Boer, sopraan Nora Fischer met gitarist Marnix Dorrestein en de Bosnische sevdah-zanger Božo Vrećozijnte zien op het podium van de Grote Zaal.

Programma Kindernacht van de Poëzie

Joke van Leeuwen, Robbert-Jan Henkes, Pim Lammers, Kees Spiering en de 12-jarige Dagmer Dimer Koolwijk zijn de dichters die optreden tijdens de derde editie van de Kindernacht. Deze vindt plaats in de middag voorafgaand aan de ‘grote’ Nacht. Kinderen van zes jaar en ouder kunnen met familie en vriendjes luisteren naar de dichters en meedoen aan een van de vele doe- en knutselactiviteiten. De middag wordt gepresenteerd door Babs Gons.

Nacht van de Poëzie                            Kindernacht van de Poëzie       
TivoliVredenburg                                      TivoliVredenburg
Zaterdag 28 september                            Zaterdag 28 september
20.00 – 03.00 uur                                    14.15 – 16.15 uur
Kaarten: 28,- – 38,-                                   Kaarten: 12,50 / leeftijd: 6+

Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op www.nachtvandepoëzie.nl