Nieuwe namen voor de 37ste Nacht

6 augustus 2019

Alle negentien dichters die zullen optreden tijdens de 37ste Nacht van de Poëzie zijn bekend. Onder de nieuw bevestigde namen bevinden zich onder meer Lévi Weemoedt, Ingmar Heytze, Asha Karami, Babs Gons en Tom Lanoye. De Nacht van de Poëzie vindt plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg op zaterdag 28 september van 20.00 tot 03.00 uur.

Namen van alle dichters op de Nacht bekend
Aanstormend talent en grote namen uit de Nederlandstalige dichtkunst staan tot diep in de nacht op het podium van het grootste poëziefeest van het jaar. Aan de al bevestigde namen zijn nu toegevoegd Lévi Weemoedt, Ingmar Heytze, Iduna Paalman, Rosa Schogt, Joost Decorte, Kees Spiering, Ivo van Strijtem, Frans Kuipers, Asha Karami, Babs Gons en Tom Lanoye.

Bij de start van de kaartverkoop in mei werden de eerste dichters worden aangekondigd, te weten H.C. ten Berge, Gerda Blees, Ellen Deckwitz, Maud Vanhauwaert, Nachoem Wijnberg, Hagar Peeters, Esther Jansma en Breyten Breytenbach. De volgorde van optreden blijft zoals gebruikelijk een verrassing en wordt niet van tevoren bekendgemaakt.

De dichtersoptredens worden afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. Deze namen worden later deze maand bekend. De presentatie van de Nacht is in handen van de Vlaamse schrijver en journalist Piet Piryns en dichter Ester Naomi Perquin.