Willeke Alberti, Amsterdam Klezmer Band, Shirma Rouse en Eddy et les Vedettes ook op de Nacht!

17 september 2018

Vier nieuwe entr’actes zijn bevestigd en het programma van de 36ste Nacht van de Poëzie is daarmee compleet.

Willeke Alberti (1945) zong haar eerste nummer in 1958 samen met haar vader Willy Alberti. Verschillende singles volgden daarna, waaronder ‘Spiegelbeeld’ en ‘Mijn dagboek’ die allebei een gouden plaat opleverden. In 1970 maakte ze een succesvolle uitstap naar televisie; ze kreeg een rol in de dramaserie ‘De Kleine Waarheid’ en won hiermee in 1971 een Televizier-ring. Op 29 september betreedt Willeke Alberti, koningin van het Nederlandse lied, het podium op de 36ste Nacht van de Poëzie.

In 1996 werd de Amsterdam Klezmer Band opgericht door een stel Amsterdamse straatmuzikanten en in twintig jaar tijd groeiden ze uit een een internationaal Klezmer-succes. De band laat zich inspireren door muziek uit de Balkan, en brengt daar invloeden van zigeuner en jazz bij. Met deze geheel eigen feestelijke sound staan de zeven muzikanten op festivals en podia door heel Europa; onder andere Sziget, Lowlands en Hong Kong Jazz kregen de Amsterdam Klezmer Band al op bezoek. Na dit jaar kan daar ook onze eigen Nacht van Poëzie aan worden toegevoegd.

‘Met flair en met brio walsen Eddy et les Vedettes door klassieke chansons’ aldus Knack. De achtkoppige band brengt op swingende en aanstekelijke wijze bekende en onbekende Franse chansons ten gehore. Klassieke nummers wordt nieuw leven ingeblazen, door een gezelschap strak in pak en met zin voor poëzie. Eddy et les Vedettes werd in 2008 opgericht door zanger Frank Mercelis en toert momenteel door de Benelux met het programma Chansons Fatales, waarin ze een ode brengen aan de duivelse dames van het Franse lied.

Shirma Rouse startte haar muzikale carrière als backing-vocal voor artiesten zoals Alain Clark, Candy Dulfer en Anouk. Inmiddels heeft ze 3 albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. In 2012 toerde ze langs de theaters met haar CD ‘Shirma Rouse sings Aretha’, een show die ze vorig jaar hervatte in het kader van de 75e geboortedag van Aretha Franklin. Op de 36ste Nacht van de Poëzie brengt Shirma Rouse met haar bezielde stem een eerbetoon aan de Queen of Soul.